"you're all the same, the lot of you... with your long hair and faggot clothes.
drugs... sex... every sort of filth. and ya hate the police, don't ya?"

"you make it easy."

2005/05/02

a peyote kaktuszról

íme egy rövid ismertető a peyote kaktuszról, hamarosan megtudjátok mér került ide. ;)


A peyote (Lophophora williamsii) egy 2-5 cm átméroju lapos, kerek kaktusz. Természetes élohelyei Mexikóban és az USA délnyugati területein találhatóak. Pszichedeklikus hatású növény. Fo hatóanyaga a meszkalin, amihez a feketepiacon világszerte hozzá lehet jutni.

A San Pedro (Trichocereus pachanoi) egy 7-8 cm átmérojü, hosszú kaktusz. Szintén a meszkalin a fo hatóanyaga. Közeli rokona a Trichocereus peruvianus nevu kaktusz.

Számos további hallucinogén hatású kaktusz honos Amerikában, melyek egy részének fo hatóanyaga szintén a meszkalin.

A kaktuszok hatásukat szárított formában is megorzik.

Fogyasztás
A tiszta meszkalint szájon át fogyasztják. A meszkalin tartalmú kaktuszokat frissen vagy szárítva megeszik, vagy fozetet készítenek belolük.

A San Pedro szokásos dózisa 10-30 cm hosszú kaktusz-darab, a peyotból általában 6-10 darabot fogyasztanak el a kívánt hatás eléréséhez.

A meszkalin minimális érzékelheto dózisa kb. 150 mg. A maximális biztonságos dózis kb. 1000 mg.

Fontos! Hatása alatt ne vezess autót!

Érzelmileg vagy pszichésen zavaros idoszakokban nagyon alaposan gondold meg, hogy használj-e meszkalint, vagy más pszichedelikus szert, mert még komolyabb problémákat hozhatnak elo.

Azoknak, akiknek a családjában skizofrénia vagy korai megjelenésu mentális zavarok fordultak elo, különösen ajánlott az óvatosság a pszichedelikus szerekkel, mert felszínre hozhatják a lappangó pszichés és mentális zavarokat.

Hatások
Fogyasztásuk igen intenzív és sokrétu pszichedelikus élményt nyújthat.

Elfogyasztás után kb. 1 órával kezd hatni, és 6-12 óra hosszan tart. Néha elofordul, hogy a teljes visszatérés ezután még 10-12 órát is várat magára. A meszkalin-befolyásoltságra jellemzo hányinger enyhítheto, ha az anyagot fél óra alatt fokozatosan fogyasztjuk el. A kezdeti fázisban kellemetlen fizikai hatások tapasztalhatók: légzési nehézségek, izommerevség, émelygés, hányinger.

A meszkalin tartalmú kaktuszok aktív hatóanyagiai közül egyedül a meszkalinnak van pszichedelikus hatása; de ez nem jelenti azt, hogy a többi hatóanyag ne módosítaná az élmény természetét. A kaktusz trip általában jobban megérinti a fogyasztót fizikailag, mint a tiszta meszkalin.

Legjellemzobb mentális élmények: nyugalom, az élettel való egység érzése, felfokozott figyelem, gyorsan változó gondolati folyamatok, csukott szemmel látható képek, nyitott szemmel látható képi változások.

Kultúra
A peyote kaktusz fogyasztása tradicionálisan az észak-amerikai és mexikói bennszülött vallások szerves része. Gyógyításra és spirituális szertartások során használják. Az USA-ban birtoklása kizárólag az Amerikai Bennszülött Egyház (Native American Church) tagjai számára engedélyezett.

Ajánlott olvasmány: Aldous Huxley: Az Érzékelés Kapui.

Magyarországon a meszkalin kábítószernek minosülo anyag. Így tehát a meszkalin birtoklását, fogyasztását, átadását, és eloállítását a törvény bünteti. A San Pedro növény birtoklása az USA-ban legális.

2 megjegyzés:

Blogger rosseb írta...

szeretném tudni, igen, csak nagyon halkan merek reménykedni, hogy a szobádban nevelsz egyet, igen, szeretném, ó, annyira szeretném.
tudom, szánalmas :D

14:06

 
Blogger fat.man írta...

igen, nevelek egyet. mit vagy hajlandó megtenni érte?

20:48

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal