főzőcske
mostanság csak ilyen békésben adom elő (vagy próbálom előadni).
szal akkor olasz sajtleves egy mediterrán ételeket tartalmazó szakácsköyvből.
10 dkg angolszalonna
olaj
2 gerezd fokhagyma
1 l húsleves (kockábul vagy leszűrve a vasárnapiból)
2 evőkanál liszt
2 dl víz
3 evőkanál paradicsompüré (de nem az a bolti szar, mer az tömény, abból kevesebb kell)
fehérbors
30 dkg krémsajt (én natúr medvét szoktam használni)
snidling vagy póréhagyma
angolszalonnát megpirítod kevés olajon, ráreszeld a fokhagymát, felöntöd a húslevessel, besűríted a vízzel elkavart liszttel, beleteszed a pürét, a borsot, összerottyantod,a széjjelaprított nyunyás sajtot beledobálod apránként, majd addig kavargatod míg a sajt elolvad.
tálalni pediglen úgy kell, h az apróra vágott hagymára rámered a forró leveset.
sokat csináltam már, úhogy garantált az ízlelőbimbókon keresztüli orgazmus.
jóétv!
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal